Η taf έχει σαν σκοπό της την επικοινωνία της νέας κουλτούρας καφέ και τη διάδοση της γνώσης σχετικά με τον καφέ ανώτερης ποιότητας. Η επίτευξη του σκοπού αυτού ξεκινάει από το πρώτο στάδιο της «αλυσίδας» του καφέ, από τον καρπό, και συνεχίζει μέχρι και την παρασκευή του τελικού ροφήματος. Σε όλα τα αρχικά στάδια της αλυσίδας υπάρχει ιχνηλασιμότητα – από την έρευνα που πραγματοποιείται για την ανεύρεση των εξαιρετικών κόκκων καφέ, την απευθείας σχέση που χτίζεται με τις φάρμες καφέ και τους παραγωγούς, δημιουργώντας το μοντέλο direct relationship coffees, μέχρι τη διασφάλιση της ποιότητας στην καλλιέργεια, την επεξεργασία και την αποθήκευση του πράσινου κόκκου. Οι καφέδες της taf δημιουργήθηκαν με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό για την πρώτη ύλη – τον πράσινο κόκκο – χάρη στην τεχνογνωσία και την εμπειρία πολλών ετών.